Pachamamis bestaat uit twee vriendinnen: Karen en Salem. Jaaaaren geleden leerden we elkaar kennen. We deden beiden geestdodend werk in een callcenter for this here Babylson system. Dit hielden we beide niet erg lang vol, en omdat we toen in verschillende steden woonden verloren we elkaar uit het oog. Fastforward een aantal jaar en we liepen elkaar tegen het lijf tijdens een feestje in Rotterdam. Salem nodigde Karen uit voor haar verjaardagsfeest de week erop, en sinds die dag zijn we eigenlijk alleen maar samen geweest. 

We came a long way from where we started. Samen zijn we gedurende de jaren op een pad terecht gekomen van persoonlijke ontwikkeling en spirituele groei. Ongeveer rond dezelfde tijd besloten we te stoppen met het consumeren van dierlijke producten. We ervoeren een herleefde passie voor koken en gezondheid, en zagen hoe dit samenhing met de liefde voor jezelf en de wereld om je heen. Toen het idee van een vegan lunchroom in de zomer van 2016 tot stand kwam, was het niet meer dan een fantasie. Inmiddels zijn we een jaar verder en we hebben zowaar iets uit het niets gecreëerd. Zonder de liefde en hulp van de mensen om ons heen was dit bijna niet mogelijk geweest, en we zijn dan ook ongelooflijk trots en dankbaar voor de plek die we ons eigen kunnen noemen. Dit willen we dan ook graag teruggeven aan onze gemeenschap en we hopen dat we met Pachamamis een liefdevolle, laagdrempelige plek hebben geschept waar iedereen zich welkom voelt.

Bijnaam: Salt, Saloe, Salterino, Salinski, Flexipole

 

Lievelingskleur: Beetje geel, beetje groen

 

Lievelingsgeur: Coconut, gras, gebakken ui en knoflook ook echt m'n favvv.

 

Wat luister je het liefst? Reggae, hip hop, soul, R&B; een beetje allerlei

 

Favoriete boek: De Kracht van het Nu - Eckhart Tolle, Een Nieuwe Aarde - Eckhart Tolle, The Alchemist - Paulo Coelho

 

Beste herinnering met elkaar: Zoveel! Tijdens onze reis naar Peru hebben we door de jungle naar Machu Picchu gehiked. Dat waren toch wel een paar van de mooiste dagen van dit jaar. Verder allerlei ups en downs met elkaar meegemaakt. Maar still going strong! 

 

Je voetbalcluppie: Geen. Voetbal is echt helemaaaal niet mijn ding.

 

Favoriete kunstenaar: Felix Cane, Marion Crampe & Yvonne Smink (all pro poledancers) 

 

Je perfecte vakantie: Mooi weer, natuur, beweging, lekker eten. Het liefst ergens ver hier vandaan; een onbekende plek verkennen.

 

Wat heb je altijd bij je? Telefoon, sleutels, pinpas, lippenbalsem.

 

 Minst favoriete huishoudelijke taak: Sowieso vuilnis buiten zetten, wat een rotklus.

 

Als je een superkracht zou mogen kiezen, welke zou dat zijn? Mezelf elk moment naar een warm land kunnen teleporteren. Praten met dieren lijkt me ook heel interessant. 

 

 Onmisbaar ingrediënt in je keuken: Zout! Love me some salt. En niet te vergeten: tahin en sriracha, deze combo is LIFE. 

 

 Wat lust je niet: Kan me niks bedenken. Hou van ALL KIIIINDS of food. I don't discriminate.

 

Wat vinden jullie het mooiste aan elkaar? Oh Kaar.. a real go getter. Weet wat ze wil. Hard working. Eerlijk. Staat altijd klaar voor de mensen om haar heen. 

 

Wat inspireert jou in het leven: Liefde, muziek, natuur, bijzondere mensen en echte connecties.

Hoe zie jij je toekomst? Echt geen idee... niet iets waar ik veel over nadenk. Elke dag is er één, ik probeer me daarop te focussen en te genieten. Dingen lopen toch altijd heel anders dan gepland. Life is a motherfucking rollercoaster.

 

Je lijfspreuk: Alles kan kapot, alles komt goed, accepteer wat is. Effe 3 voor de prijs van 1. 

 

 

 

 

 

 

 

 Bijnaam:  Kaar, Kachi, Kachucha, Chilinga, Gurrumín, Kooltje, Koena, de Puntige.

 

Lievelingskleur: Geel, bruin en camo

 

Lievelingsgeur: Patchouli, sandelhout, frankincense


Wat luister je het liefst? Reggae, allerhande Latijns-amerikaanse muziek (salsa, bachata, cumbia, folkore etc.) en hip-hop

 

Favoriete boek: Brave New World - Aldous Huxley, El fútbol a sol y sombra - Eduardo Galeano, Las venas abiertas de América Latina - Eduardo Galeano, Het proces - Franz Kafka, The China Study - T.Colin Campbell & Thomas M. Campbell, Imagined communities - Benedict Anderson, De Kracht van het Nu - Eckhart Tolle. Veel veel. 

 

Beste herinnering met elkaar: Moeilijk! We kennen elkaar al jaren en hebben onnoembaar veel prachtige momenten samen meegemaakt, veel feest, veel travels, veel vriendschap. Maar toch heb ik momenteel de warmste gevoelens bij de kracht en gesprekken die ik in Salem heb gevonden in een emotioneel  beladen tijd waarin er veel heftige veranderingen in mijn leven waren.

 

Je voetbalcluppie: RIVER PLATE <3

 

Favoriete kunstenaar:  Jean Giraud (Moebius)

 

Je perfecte vakantie:  Warme zonnige bestemming, good food, de bergen in, veel wandelen, veel hiken, geen internet, mijn beste maatjes.

 

Wat heb je altijd bij je? Sleutels, pinpas, telefoon en paspoort.

 

Minst favoriete huishoudelijke taak: Beddengoed verwisselen. Ik doe hier ook een goed uur over, waarbij ik mezelf elke 10 minuten over het bed drapeer om in diepe treur een kwartier naar de leegte te staren voor ik weer de kracht heb gevonden om verder te gaan.  Voor de rest vind ik alles top. Ik zie poetsen als een free workout en dan is het allemaal mooi meegenomen.

 

Als je een superkracht zou mogen kiezen, welke zou dat zijn?  TIME TRAVEL  sowieso. Dit is echt sinds mijn early childhood een obsessie voor me. Ik houd erg van geschiedenis en zou het gestoord vinden belangrijke historische gebeurtenissen mee te kunnen maken in real time. Dingen gingen sowieso anders dan wat er in onze geschiedenisboeken staat.

 

Onmisbaar ingrediënt in je keuken: Knoflook, the real MVP

 

Wat lust je niet?  Mondongo, echt een nachtmerrie. Horror.

 

Wat vinden jullie het mooiste aan elkaar? Salt is mijn spirituele sparrings partner. Met haar kan ik some real conversations voeren. En ze is hilarisch! A hooot!

 

Wat inspireert jou in het leven:  De kosmos, de mensheid, de natuur, de kwantumwereld, de metafysische wereld, emoties, vriendschap, liefde.

 

Hoe zie jij je toekomst? Ooit in een verre toekomst zou ik geheel zelfvoorzienend off the grid willen leven op m'n blote voetjes in de jungle met mijn 10 kinderen en 100 dieren.

 

Wat is je lijfspreuk:  Grab life by the balls.